Bibliotheek Deventer selecteert hanratharchitect voor het interieurontwerp

Hanratharchitect zal in samenwerking met ontwerpers Florian de Visser en Lotte van Wulfften Palthe en het Ministerie van Verbeelding het interieur ontwerpen van de nieuwe centrale vestiging van Bibliotheek Deventer, die in 2018 moet openen aan de Stromarkt.

In deze unieke combinatie gaan we met opdrachtgever op zoek gaat naar het unieke karakter van Deventer en de Deventer bibliotheek en ontwerpen we vanuit een visie daarop de inrichting, waarin het delen van kennis centraal staat.

Met het nieuwe gebouw wil de bibliotheek zich profileren als ‘Marktplaats voor kennis en inspiratie en Huis voor studie en reflectie’, waarbij ook het samengaan van de Athenaeumbibliotheek en de openbare bibliotheek vorm krijgt.

Directeur Alice van Diepen: ‘Deventer heeft een rijke traditie aan jaar- en weekmarkten. Met de nieuwe Bibliotheek Centrum komt er een permanente marktplaats bij. Eentje voor het delen van kennis en inspiratie. Je kunt er straks je boeken lenen om kennis op te doen, maar je kunt er ook luisteren naar anderen die de kennis al bezitten. Ben je zelf een autoriteit op een bepaald gebied en wil je het met anderen delen dan biedt de bibliotheek straks een podium. Via gesproken woord, geschreven tekst of beeld en multimedia.’

Het ontwerp van de nieuwe bibliotheek zelf is van de hand van Janneke Bierman van het bureau BiermanHenket Architecten.