Airportcity Library v2 – Schiphol

Prettige tussenstops.

Voor Schiphol heeft hanratharchitect een tweede bibliotheekconcept ontworpen. Het eerste concept kon niet gerealiseerd worden, omdat de plek van het ontwerp niet beschikbaar was. Om dit probleem in de toekomst te vermijden, is het tweede concept onafhankelijk van plaats en variabel in grootte gemaakt. De bibliotheek ís het meubel en de meubels zijn de bibliotheek.

Hierdoor kan dit concept eenvoudig én herkenbaar herhaald worden op andere vliegvelden. Op termijn kunnen daardoor misschien ook materialen worden geleend voor tijdens de vlucht. Tot die tijd zorgt deze bibliotheek ervoor dat de tussenstop van de transferpassagiers prettig verloopt. Er is een belangrijke rol weggelegd voor Holland-promotie. Wie ook tijdens de vlucht ontspannen wil blijven, kan zijn MP3-speler vullen bij de downloadstations in de bibliotheek.